10 Eylül 2010, 23:25:09 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: ***Sitemize Hoşgeldiniz*** SİTEMİZ EN İYİ 1280x800 PİKSEL ÇÖZÜNÜRLÜTE GÖRÜNTÜLENEBİLİR...

Ana Sayfa   Forum   Radyo Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Agustos bocegi ve karinca fikrasını, uc ulkeye gore uc farkli sekilde yazmislar  (Okunma Sayısı 106 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
YeŞiL
Yönetici
Takım:

Konu Sayısı : 1434
Üye No : 19
Rep Gücü : 2068
Kişisel Mesaj : ayyildizforum.net sorumlusu

« : 07 Şubat 2010, 13:37:46 »

Çin versiyonu

Karinca bütün yaz çalisir evini, yiyeceklerini hazir eder. Agustos böcegi de yan gelir yatar ve karincayla alay eder, vur patlasin çal oynasin yazi geçirir. Ve kis gelir.. Karinca sicacik yuvasinda karni tok bir sekilde kisi geçirirken, Agustos böcegi açlik ve soguktan iki gün sonra ölür.

Fransa versiyonu

Karinca bütün yaz boyunca çalisir ve kis için evini, yiyeceklerini hazir eder.
Agustos böcegi de yan gelir yatar ve karincayla alay eder, vur patlasin çal oynasin barlarda yazi geçirir..
Ve kis gelir..
Karinca sicacik yuvasinda karni tok bir sekilde sicacik kisi geçirmeye hazirlanirken kapi çalar.
Bakar elinde bavulu agustos böcegi;
-Naber aptal komsum?
Kisi geçirmek için Karaip Adalari'na gidiyorum da,bir istegin var mi sorayim dedim.
Hadi bana eyvallah.

Türkiye versiyonu

Karinca bütün yaz çalisir evini, yiyeceklerini hazir eder.
Agustos böcegi de yan gelir yatar ve karincayla alay eder, vur patlasin, çal
oynasin yazi geçirir.
Ve kis gelir.
Karinca sicacik yuvasinda karni tok bir sekilde kisi geçirirken,
agustos böcegi bir basin toplantisi düzenleyerek,
'Etrafta onca aç ve üsüyen varken, karincalar nasil bir vurdum duymazlikla sicacik yuvalarinda yasayabiliyorlar'
diye olayi kamuoyunun vicdanina sunar.

ATV, KANAL D, STAR, HABERTÜK SHOV VE BİR ÇOK GAZETE  zavalli aç ve açiktaki agustos böcegi ile karni tok sırtı pek karincanin resimlerini yan yana yayinlayarak taraflari tartismaya davet eder.
Türkiye olayin sokunu yasamaktadir.
Nerededir bu devlet?

YBKD (Yesil Böcekleri Koruma Dernegi) 'nden bir temsilci VAKİT, AKİT, ZAMAN  YENİŞAFAK SAMANYOLU, 24, ÜLKE TV 'YE GİDEREK otuz yildir çektikleri sefaletin tek nedeninin sirf yesil renkli olmalarindan kaynaklandigini anlatir.

Dünyanin en taninmis Nobel adayi yazarimiz Orhan PAMUK ve taninmis aydinlarimiz olayi Avrupa düzeyinde protesto ederek Türkiye'yi kinarlar.

Konu Bakanlar Kurulu'nda tartismaya açilir ve Basbakan TGRT VE SAMANYOLU  TV'ye verdigi özel demecinde 'Daha önceki hükümetler tarafindan bunca yildir sorunlari göz ardi edilen degerli agustos böcegi kardeslerimizin bundan böyle huzur ve refah içerisinde yasamalari için gerekenler yapilacaktir.   der.

Diger yandan Reha Muhtar karincayi canli yayina çikararak,'Reklâmini yapmak için zavalli bir agustos böceginin içler acisi durumundan yararlanmaya utanmiyor musun?' diye bir güzel haşlar.

Ertesi akşam TEKE TEK'te ise 'Ağustos böceginden yürüttügün para ve yiyecekleri nerede akladin, öt çabuk' diye Fatih ALTAYLI' dan bir güzel dayak yer.

Karinca en sonunda çareyi yurtdisina kaçmakta bulur.

Ve agustos böcegi onun evine yerlesir, yiyeceklerine konar, esyalarinin üzerine yatar ve refah içerisinde gül gibi yaşar gider.

yeşil
Vezne

Ayyildizgüç : YTL

7/24 Online

Mesaj Sayisi: YTL

--- ---

Buda Benim imzam Reklam yapicam iste Adminin Çiragiyim abi ben

Siz Reklamlara tiklamiorsunuz dayagi ben yiyorum
Sessiz Çığlık
Yönetici Yardımcısı
Takım:

Konu Sayısı : 116
Üye No : 11
Rep Gücü : 351
Kişisel Mesaj : Yolumuz UZUN ve ÇETİNDİR...

« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2010, 14:28:30 »

ağustos böceğinde bu kafa varken aç kalmaz abi Gülümseme niye yazları çalışmadığı belli oluyor.
serkan abi bizde mi bu yola başvursak, efe usta karınca olsun, çalıssın kazansın,biz gidip hazıra konalım ne dersin?

Yönetici
Takım:

Konu Sayısı : 1426
Üye No : 1
Rep Gücü : 2467

« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2010, 18:22:11 »

varım yoğum size feda olsun yaaa Kahkaha mal mülk yok gözümde Kahkaha bir evim olsun karınca misali, öyle BMW-Mercedes falan da istemiyorum Gülümseme o da sizin olsun Kahkaha

En Büyük EFE'lik, EFE'ndiliktir !

"Alın yazımıza VATAN ve BAYRAK, *ŞEHİTLİK* yazılmış..."                              *Fanatik FENERBAHÇELİ*
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Türkçe Çeviri: Ali Rıza BABAOĞLAN

TinyPortal v0.9.8 © Bloc
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!